Bancile ar trebui sa acorde o atentie mai mare canalului de distributie bancassurance, care poate aduce venituri suplimentare si elimina eventualele fluctuatii in activitatea de baza, respectiv vanzarea de credite, a declarat directorul general al Alico Asigurari de Viata, Theodor Alexandrescu, potrivit Mediafax.
Termenul bancassurance este definit, in legislatia de profil, ca fiind activitatea de intermediere a produselor de asigurari care sunt complementare la produsele institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare, desfasurata prin reteaua acestor institutii.

"Vanzarea de polite prin banci este un canal de distributie de succes in multe din statele din Europa si in America de Nord si credem ca asa va fi si in Romania in viitor. Spre exemplu, intr-o banca din Statele Unite, 42% din veniturile bancii provin din vanzarea de asigurari si programe de economisire pe termen lung", a spus Alexandrescu, prezent la o conferinta organizata de Ziarul Financiar.

El a adaugat ca prin bancassurance o institutie de credit isi extinde durata portofoliului de clienti bancarizati si isi diversifica sursele de venituri, reusind astfel sa elimine fluctuatiile care pot avea loc in dinamica veniturilor din activitatea de baza, respectiv atragerea de depozite si acordarea de credite.

"De asemenea, prin bancassurance are loc o diferentiere si personalizare a portofoliului bancii in raport cu competitia si creste eficienta mixului de distributie al produselor bancii", a spus seful Alico.

El a aratat ca, in Polonia, distributia prin bancassurance a contribuit la dezvoltarea pietei asigurarilor de viata si cresterea subscrierilor.

"In Romania, sistemul bancar numara mii de sucursale, unde vin milioane de clienti, care au nevoie de polite de asigurare. Exista un potential imens in acest domeniu, iar in Romania nu prea este exploatat", a spus Alexandrescu.

Industria asigurarilor generale si de viata a coborat cu 6,4% anul trecut, la 8,31 miliarde de lei, reprezentand al doilea an consecutiv de scadere.

Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile au scazut cu 8,3%, la 6,64 miliarde de lei, in timp ce piata asigurarilor de viata a urcat cu 2,3%, la 1,67 miliarde de lei.

Printre societatile de asigurare care au incheiate parteneriate bancassurance se numara BCR Asigurari de Viata, Aegon Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri