Cea mai mare banca ungara, OTP, intentioneaza sa accelereze planurile de dezvoltare a activitatilor desfasurate pe piata de retail din Romania prin infiintarea a 39 de noi unitati pana la sfarsitul anului, potrivit Mediafax.

"Vom infiinta 39 de noi filiale, numarul total al acestora urmand sa fie de circa 70. Obiectivul final este ca numarul sucursalelor din Romania sa ajunga la 200", a declarat presedintele si directorul executiv al bancii, Sandor Csanyi, in cadrul unei conferinte de presa. Csanyi a adaugat ca OTP nu a renuntat la planurile de a face achizitii in Romania, dar ca, in prezent, se concentreaza asupra dezvoltarii organice.

Banca ungara este interesata de preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dar procesul de privatizare a fost amanat in mai multe randuri. "Divizia din Romania a inregistrat pierderi anul trecut, iar anii viitori vor consemna o evolutie asemanatoare, din cauza costului ridicat implicat de infiintarea noilor agentii", a mai spus Csanyi. In 2005, divizia din Romania a OTP a inregistrat pierderi de 2,12 miliarde de forinti (1 forint - 0,0039 euro), comparativ cu profitul net de 50 de milioane de forinti aferent anului anterior. OTP a amanat timp de peste un an investitiile din Romania, in conditiile in care intentiona sa cumpere alte active bancare.

Esuarea planurilor de achizitii a facut insa ca OTP sa regandeasca strategia de dezvoltare a diviziei, la sfarsitul anului trecut. Directorul general al OTP Bank Romania, Frigyes Harshegyi, a declarat la inceputul lunii ca institutia de credit are ca obiectiv pe termen mediu majorarea cotei de piata la 4-5%, fata de 1% la momentul preluarii de catre banca ungara OTP, in anul 2004.

Harshegyi a mai spus ca OTP Bank Romania intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 30 de milioane de euro in acest an, pentru a sustine planurile de dezvoltare. OTP Bank Romania este fosta RoBank, preluata de banca ungara OTP in aprilie 2004 pentru 47,5 milioane de dolari. Denumirea bancii a fost schimbata in februarie 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri