Cererea totala a bancilor a fost de 1,94 miliarde de lei.

"Avand in vedere declaratia unui secretar de stat din Ministerul Finantelor de vineri, care a sugerat o rezistenta puternica de a plati randamente mai ridicate, deoarece astfel de niveluri sunt percepute ca nefiind in concordanta cu fundamentele economice si scaderea inregistrata de inflatie, credem ca administratorii datoriei publice vor plati randamente pana la 6,83%", spuneau analistii ING Bank intr-un raport emis luni dimineata.

Finantele au mai vandut certificate la 11 luni pe 10 octombrie, cand au atras 116,8 milioane lei, mult sub valoarea programata, de 800 milioane lei, la un randament de 6,83%.

Citeste si:

De la mijlocul lunii septembrie, Finantele au atras imprumuturi mai reduse decat valorile programate, intrucat nu au acceptat sa plateasca randamente in crestere.

Licitatiile programate pentru octombrie acopereau doar titlurile care ajung la maturitate in aceasta luna, de aproape 4 miliarde de lei, insa institutia a atras doar 2,1 miliarde de lei pana luni, cand era programata ultima operatiune.

Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 42 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.