Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a emis, de la intrarea pe piata cardurilor, pe 10 decembrie 2005, pana la sfarsitul lunii ianuarie acest an, peste 18.000 de carduri de debit, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Strategia de vanzari a bancii pe acest produs prevede ca, la sfarsitul anului in curs, sa aiba in circulatie peste 300.000 de carduri.

CEC ofera acum cea mai avantajoasa dobanda la descoperitul de cont pe cardul de salarii, de 14%, iar comisionul pentru ridicarea de numerar din reteaua CEC este zero. Consultarea disponibilului din contul de card poate fi facuta si la ATM-urile altor banci romanesti (BCR, BRD, Alpha Bank etc.) si straine, care ofera aceasta facilitate.

“În următorul interval, cel mai probabil în primul trimestru al anului 2006, în laboratoarele CEC se va pune în operă proiectul de lansare a cardurilor de credit pentru persoane fizice. Intenționăm să găsim o soluție adecvată de lansare a cardurilor de tip Charge pentru companii. De asemenea, în prima parte a lunii ianuarie, cele trei carduri deja emise vor avea posibilitatea accesării securizate a internetului, potrivit practicii mondiale actuale, prin înrolarea acestor instrumente de plată în programele 3D, respectiv Verified By VISA și MasterCard Secure Code”, a declarat Cristian Tudorancea, vicepresedinte CEC.

Toate cardurile CEC ofera utilizatorilor o serie de avantaje: flexibilitate in accesarea fondurilor proprii, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, comision zero la utilizare la comercianti din tara si din strainatate, comision zero pentru operatiuni in reteaua CEC, cea mai vasta retea de puncte de eliberare numerar din Romania, in peste 1.000 de locatii. Direct la ATM-urile CEC poate fi modificat codul PIN al cardului personal si se poate obtine un mini-raport de activitate a cardului cu ultimele sapte tranzactii. Pentru cardurile VISA exista, in plus, posibilitatea consultarii disponibilului din contul de card prin ATM-urile altor banci.

Avantajele platii salariilor prin conturile de card sunt evidente pentru companiile care apeleaza la aceste produse bancare: eliminarea programarilor pentru ridicarea de numerar necesar platii salariilor, diminuarea cheltuielilor cu personalul care administreaza numerarul si economisirea timpului consumat de angajati pentru a-si ridica drepturile salariale de la caseria companiei.

CEC se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmând să fie privatizată. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului total de salariati, cu circa 1.400 de persoane.

În perioada imediat următoare vor fi lansate noi oferte de produse bancare, in lei si valuta, destinate în mod special IMM-urilor, iar până la sfârșitul lunii februarie 2006 banca va intra pe piața transferurilor internationale de bani, valorificand vasta sa retea de sucursale si agentii.
CEC este o bancă fondată în anul 1864 si are în prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de 5.186,6 milioane lei noi si o rețea de peste 1.400 de unități, in mediul urban si rural.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si