"In 2011, principalele obiective de business ale Provident Financial Romania au fost extinderea controlata a operatiunilor in zone noi si, implicit, cresterea portofoliului de clienti si a calitatii creditelor. Astfel, in trimestrul al treilea din acest an, numarul de clienti s-a majorat cu 21%, iar volumul creditelor emise a crescut cu 17% comparativ cu aceeasi perioada din 2010", se arata intr-un comunicat al companiei de credite de consum.

Compania a inregistrat in trimestrul trei al acestui an un profit operational brut conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) de 1,26 milioane de euro. Potrivit datelor din raportul financiar al grupului, profitul inainte de taxe a crescut in primele trei trimestre din acest an la 1,1 milioane de lire sterline, de la 0,2 milioane lire sterline in aceeasi perioada a anului trecut.

"Vom continua sa investim in dezvoltarea operatiunilor si a oamenilor nostri si ne asteptam sa ajungem la acoperire nationala in urmatorii ani", a declarat in comunicat Russell Johnsen (foto), directorul general al Provident Financial Romania.

Grupul IPF a anuntat pentru trimestrul trei din acest an o crestere a numarului de clienti cu 10% fata de aceeasi perioada din 2010, la peste 2,3 milioane de clienti. Valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup a crescut cu 13%, la 243,8 milioane de euro, in timp ce profitul brut conform IFRS a fost de 31 de milioane de euro.

Citeste si:

Provident a mai anuntat miercuri inaugurarea sucursalei din Oradea, a optsprezecea din Romania. Operatiunile au fost demarate aici anul trecut ca parte a unui proiect de extindere in partea de nord-vest a Romaniei si a unor investitii totale de peste 25 de milioane de euro, realizate de companie in 2010. Provident are acum o echipa de peste 85 de agenti si angajati in orasul de pe Crisul Repede si peste 4.600 de oradeni au apelat la produsele companiei in ultimul an.

Compania este singura institutie financiara din Romania care ofera imprumuturi la domiciliu.

Provident Financial Romania si-a inceput activitatea in 2006 printr-o operatiune-pilot in Bucuresti. Potrivit raportului pe 2010 al grupului britanic, Provident Financial Romania a avut anul trecut un profit inainte de taxe de 1,7 milioane de lire sterline (1,9 milioane euro), comparativ cu o pierdere de 2,4 milioane de lire sterline in 2009. Veniturile companiei au crescut in perioada analizata cu 41%, de la 35,8 milioane de lire sterline la 50,5 milioane de lire sterline.