Cele opt banci sunt Societe Generale, UniCredit, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Erste si HSBC.

Secretarul de stat a reiterat, intr-un interviu pentru Bloomberg, planul de a vinde obligatiuni pana la sfarsitul anului pe pietele internationale.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN (Medium Term Notes) pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

Dragoi a declarat la jumatatea lunii iunie ca Finantele au inceput un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care sa permita ca in 4-5 luni Trezoreria sa se poata imprumuta si in dolari de pe pietele internationale.

Citeste si:

El a afirmat la mijlocul lunii octombrie ca Finantele vor lansa in a doua parte a lunii noiembrie o noua emisiune pe pietele externe, conditiile din prezent fiind mai atractive in SUA

"In a doua jumatate a lunii viitoare (noiembrie - n.r.) vrem sa iesim pe una dintre cele doua piete, Europa sau SUA. In momentul de fata, SUA arata mai interesant, principalul motiv fiind volumul si preferinta lor pentru maturitati mai lungi, dar avand in vedere contextul de piata, in care orice se poate intampla de la o zi la alta, vom decide unde iesim dupa ce vom avea documentatia finalizata (inclusiv upgrad-ul prosepctului pentru SUA - n.r.)", a declarat Dragoi.

Ministerul Finantelor a selectat in august anul trecut Erste Bank si Societe Generale in calitate de aranjori ai emisiunilor din programul cadru de finantare pe termen mediu.