Andreas Treichl (foto), CEO-ul Erste Group, considera ca in prezent sansele ca in Romania sa fie introdusa o taxa bancara sunt reduse, insa o schimbare de guvern poate totusi sa schimbe datele problemei.
„Eu vad un risc foarte scazut sa vedem o taxa bancara in Romania. Totusi, daca vom asista la o schimbare a Guvernului, orice se poate intampla”, a declarat Andreas Treichl, intr-o conferinta telefonica, dupa anuntarea rezultatelor financiare ale grupului austriac.

Urmatoarele alegeri parlamentare vor avea loc in Romania in anul 2012.

La inceputul acestui an, in Comisia de buget din Parlamentul Romaniei, au existat discutii cu privire la instituirea unei taxe de solidaritate aplicata institutiilor financiare si de credit. Initiatorii doreau ca timp de trei ani bancile din Romania sa plateasca anual o taxa dEe 2,5% din profitul net realizat, care sa mearga la pensii si ajutoare sociale.

Erste Group si-a anuntat vineri rezultatele financiare pe trimestrul al treilea, periaoda in care a inregistrat o pierdere de 1,5 miliarde euro.

Sursa imagine: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri