Erste: BCR este cea mai mare banca din Romania, dar nu si cea mai buna

Sefii Erste spun ca se vor concentra pe imbunatatirea rezultatelor financiare ale BCR, care a ramas in urma la acest capitol in Romania.

“Vom dedica toate resursele pe care le avem ca sa aratam rezultate semnificativ imbunatatite in Romania, pentru ca momentan suntem cea mai mare banca din Romania (n. red. BCR) insa nu si cea mai buna. Obiectivul nostru este sa devenim si cea mai buna”, a declarat Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group.

De cealalta parte, Manfred Wimmer (foto), directorul financiar al Erste, spune ca banca austriaca va intampina o competitie mai redusa in regiune si in tari precum Romania, avand in vedere problemele bancilor grecesti.

„In Romania si alte cateva tari, unde printre principalii competitori avem bancile grecesti, situatia se va mai schimba avand in vedere ca acestea nu vor putea sa mai fie agresive (comeptitional) in piata. In lumina noilor cerinte de capital ale Autoritatii Bancare Europene, majoritatea competitorilor nostri trebuie sa acopere gauri de capital mutl mai mari”, spune Wimmer.

BCR si-a anuntat rezultatele financiare aferente celui de-al treilea trimestru, perioada in care a trecut pe pierdere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri