Secretarul de stat Bogdan Dragoi a declarat, la jumatatea lunii octombrie, ca Finantele se vor concentra in urmatoarele luni pe emisiunile de titluri de stat cu scadenta de pana la cinci ani, iar in a doua parte a lunii noiembrie vor lansa o noua emisiune pe pietele externe, conditiile din prezent fiind mai atractive in SUA.

In luna noiembrie, Finantele vor organiza sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat, respectiv patru pentru certificate de trezorerie si doua pentru obligatiuni de stat, cu scadenta la doi si trei ani.

Prima operatiune este programata pentru joi, 3 noiembrie, pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea de doi ani, in valoare de 500 milioane de lei.

Licitatiile programate pentru octombrie, de aproape 4 miliarde de lei, acopereau doar titlurile care ajungeau la maturitate in aceasta luna, insa institutia a atras doar 2,1 miliarde de lei.

Citeste si:

De la mijlocul lunii septembrie, Finantele au atras imprumuturi mai reduse decat valorile programate, intrucat nu au acceptat sa plateasca randamente in crestere.

Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 42 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.