Moneda nationala a continuat sa se deprecieze, pe o piata cu volume reduse, iar cotatiile oscilau aproape de 4,35 lei/euro la finalul sesiunii interbancare, corectia leului fiind de mai mica amploare comparativ cu deprecierile inregistrate de valutele din regiune.
In jurul orei 16:30, operatiunile se incheiau la 4,3475 - 4,3500 lei/euro, in crestere fata de nivelul de la aceeasi ora de luni, cand euro era cotat 4,3320 - 4,3340 lei, potrivit Mediafax.

Cotatiile au inceput sa urce inca de la deschidere, cand euro era cotat la 4,3400 - 4,3420 lei, dupa ce premierul Greciei a anuntat ca va organiza un referendum in privinta pachetului de ajutor financiar de la Uniunea Europeana.

Potrivit dealerilor, anuntul a uimit investitorii si a sporit incertitudinile. Actiunile de pe Wall Street au inceput de asemenea tranzactiile de marti in scadere puternica, influentate si de date economice sub asteptari din Asia, unde activitatea fabricilor din principalele tari exportatoare a incetinit in octombrie din cauza cererii in scadere din Europa.

Nivelul maxim al zilei a fost de 4,3540 lei/euro, insa corectiile de pe leu au fost inferioare celor consemnate de valutele din regiune, care au pierdut pana la 1,5%. Moneda nationala s-a depreciat cu 0,25% in raport cu euro.

BNR a publicat marti o referinta de 4,3435 lei/euro, cel mai inalt nivel din ultimele doua saptamani. Banca centrala a anuntat luni un curs de 4,3243 lei/euro, astfel ca paritatea de marti este cu 1,92 bani mai mare.

Leul s-a depreciat mai accentuat in raport cu moneda americana, iar referinta a urcat cu 8,23 bani, de la 3,0889 lei/dolar la 3,1712 lei/dolar.
Pentru francul elvetian, paritatea este cu 1,97 bani mai mare, de 3,5645 lei/franc, de la 3,5448 lei/franc.

Dobanzile practicate marti de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi s-au stabilizat la 5,3 - 5,8%, iar randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au urcat usor, de la 5,57 - 6,07% la 5,62 - 6,12%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri