Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si al CEC Bank, spune ca peste 1,3 miliarde euro au fost injectati in ultimii doi ani in sistemul financiar din Romania, suma pe care o considera mica in comparatie cu nevoile de capital din alte tari.
„In ultimii doi ani au fost injectati in sistemul financiar romanesc peste 1,3 miliarde euro. Daca ar fi sa comparam aceasta cifra cu sumele injectate in alte tari, putem spune ca in cazul nostru este mica. In Romania de atat a fost nevoie pentru a tine indicatorul de solvabilitate la 10%, iar cum indicatorul pe sistemul bancar este unde la o medie de 14%. Actionarii bancilor din Romania au raspuns de fiecare data pozitiv”, a declarat Ghetea, prezent joi la SWIFT Business Forum Romania.

Presedintele ARB spune ca sistemul bancar romanesc este in echilibru datorita masurilor luate de BNR, a lipsei operatiunilor toxice si a actionarilor care considera in continuare ca exista oportunitati pentru dezvoltare in piata locala.

„Stim ca aceasta nu este ultima si nici prima criza si vor mai fi si altele. Ceea ce nu stim este cand se va termina aceasta. Sistemul bancar din Romania este intr-o stare de echilibru datorita masurilor luate de BNR, care uneori au fost nepopulare intre bancheri. Ma refer aici in primul rand la mentinerea rezervelor minime obligatorii la un nivel ridicat, precum si unele masuri de restrictionare a creditarii in valuta”, a declarat Ghetea.

El a mai adaugat ca in ultimii ani s-au produs diferite fluctuatii in pietele financiare din zona, insa sistemul bancar din Romania nu a avut probleme si datorita masurilor luate de BNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri