BRD - Groupe Societe Generale a raportat in primele noua luni un profit net de 382 milioane lei (90 milioane euro), dupa standardele romanesti de contabilitate, in declin cu 19% fata de castigul din perioada similara a anului trecut, si provizioane cu 14% mai mici.

Spre comparatie, in primele noua luni din 2010, banca a inregistrat un profit net de 474,1 miloane lei.

BRD a constituit in perioada ianuarie-septembrie a acestui an provizioane de 904 milioane lei.

"Cel de-al treilea trimestru al anului s-a remarcat prin persistenta unei cereri scazute de servicii bancare, in conditiile in care economia nu si-a revenit inca, iar cresterea ei este una destul de modesta. In acest context, am continuat sa ne concentram pe imbunatatirea nivelului de eficienta operationala. Calitatea rezultatelor obtinute in acest domeniu este demonstrata de nivelul cheltuielilor generale, care au fost mentinute la un nivel constant comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior", spune presedintele - director general al BRD, Guy Poupet.

Tot pentru comparatie, grupul BCR a trecut pe pierdere in trimestrul al treilea, cu un rezultat negativ de 90,5 milioane lei (circa 21 milioane euro), dupa ce in perioada similara a anului trecut raportase un castig net de 6 milioane lei, iar profitul la noua luni a scazut de peste sapte ori, la 67,6 milioane lei.

In cazul BRD venitul net bancar a scazut cu 9%, la 2,404 miliarde euro (571,6 milioane euro), iar cheltuielile operationale au crescut cu 1%.

Astfel, rezultatul brut din exploatare a fost de 1,367 miliarde lei (325 milioane euro), iar coeficientul de exploatare s-a situat la un nivel de 43,1%, potrivit bancii.

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost, la 30 septembrie, de 10,9%.

Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 33,16 miliarde lei (7,61 miliarde euro), cu 3% mai mic fata de primele noua luni ale anului trecut, ca urmare a scaderii cererii de creditare. La finalul lunii septembrie a anului trecut, volumul creditelor acordate era de 34,05 miliarde lei, potrivit raportarilor transmise Bursei.

Depozitele clientelei au scazut foarte usor fata perioada similara a anului trecut, de la 29,96 miliarde lei la 29,87 miliarde lei (6,86 miliarde euro).
BRD avea, la sfarsitul lunii septembrie, aproape 2,4 milioane de clienti, un numar de peste 2,2 milioane de carduri valide si opera o retea de peste 1.500 ATM-uri si mai mult de 23.000 de POS-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri