Bursa de Valori Bucuresti s-a aflat si ieri in scadere, pe fondul unei lichiditati aflate la media ultimelor zile. Astfel, toti cei trei indici inregistreaza deprecieri, cel mai mult scazand BET-FI, cu 4,17 la suta pana la valoarea de 19.498,58 puncte.

Valoarea totala a tranzactiilor s-a cifrat in sedinta bursiera de ieri la peste 330 miliarde lei.

Cea mai mare crestere de curs o inregistreaza titlurile Silcotub, urcand cu 11,11 la suta pana la 70.000 lei pe actiune. Societatea Aerostar s-a situat si ea, ieri, printre cele mai profitabile companii de la BVB, apreciindu-se cu 7,14 la suta la valoarea de 52.500 lei. Scaderea cea mai mare a cotatiei apartine actiunilor Rafinariei Astra, care au coborat cu 12,5 la suta pana la 700 de lei pe actiune, urmat de Petrolexportimport, cu o scadere de 6,3 la suta pana la 1.405.000 lei pe actiune.

De la prima categorie a BVB, cea mai mare corectie o sufera Banca Transilvania, care s-a depreciat pana la 10,500 lei pe actiune, in scadere cu 5,4 la suta.
In sectorul Societatilor de Investitii Financiare, SIF 3 Transilvania a scazut cel mai mult, cu 4,88 la suta pana la 11.700 lei pe actiune.

Din punctul de vedere al valorii tranzactionate, lider este Banca Transilvania, care pe fondul presiunii la vanzare a realizat un rulaj de 62,4 miliarde lei, urmat de Banca Romana pentru Dezvoltare, cu un rulaj de 57,9 miliarde lei. Pe pozitia a treia se situeaza, SIF5 Oltenia, cu un aport de 35,5 miliarde lei la totalul tranzactiilor. Tranzactiile cu titlurile SIF s-au situat, de altfel, la cote destul de ridicate, pe fondul scaderii cotatiilor acestor emitenti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri