Activele administrate de olandezii de la ING in Romania pe segmentul de asigurari si pensii private au ajuns la 4,5 miliarde de lei (1 miliard de euro), la sfarsitul lunii septembrie 2011.

Defalcat, pe segmentul de asigurari de viata, valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,1 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2011, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce, volumul de prime brute subscrise a fost 407,5 milioane de lei, in usoara crestere fata de cel inregistrat in septembrie 2010 (404,4 milioane de lei), pe fondul diminuarii numarului de contracte cu prima unica.

„La finele lui septembrie, nivelul activelor pe care le administram pentru clientii nostri de asigurari si pensii a ajuns la 1 miliard de euro, iar valoarea Net Promoter Score la achizitionarea unui contract ING Asigurari de Viata a ajuns la 65%, marcand o crestere cu 14% fata de inceputul anului", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman (foto).

Compania a inregistrat un profit brut de 25,5 milioane de lei, superior celui bugetat, dar mai redus comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (46 milioane de lei).

In totalul politelor subscrise de ING in primele noua luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 5 procente fata de perioada similara din 2010. In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite de ING in pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 47 milioane de lei, cu peste 21% mai mare fata de intervalul similar din anul precedent.

"Proportia celor care ne-au redevenit clienti, incheind un contract nou, dupa ce in trecut au fost nevoiti sa renunte la asigurare, a crescut in ianuarie-septembrie 2011 cu aproape 40% fata de intervalul similar din 2010. In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate a scazut cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut', a adaugat Coman.

Compania si-a majorat recent capitalul social cu 12,6 milioane de lei, la 89,99 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, fondurile fiind alocate activitatii fondurilor de pensii facultative, potrivit unei hotarari adoptate intr-o sedinta a actionarilor din aprilie. Anterior, capitalul alocat Pilonul III se ridica la 37,8 milioane de lei.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator de profil pe piata locala, cu subscrieri de 543,4 milioane de lei in 2010, in crestere cu 3% fata de 2009. Infiintata in 1997, compania este membra a grupului olandez ING, prezent in Romania si prin ING Bank si ING Fond de Pensii.

Societatea administreaza fondurile de pensii facultative ING Activ si ING Optim, ale caror active nete se ridicau la 180,8 milioane de lei la finele lunii iulie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pe Pilonul III sunt prezente 13 fonduri de profil, cu active de 394,1 milioane de lei.

Primele contributii la Pilonul III au fost achitate in mai 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ING Bank pregateste Bazar 2.0 si duce platforma la nivel global!