Platinum Asigurari a subscris din polite de garantii, la noua luni de la lansarea acestora, prime in suma de 1,2 milioane de euro si estimeaza ca va incheia anul 2011 cu venituri de 1,6 milioane de euro din acest segment, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Anca Babaneata (foto).
"In primele noua luni, subscrierile la nivelul companiei au insumat 2,6-2,7 milioane de euro", a adaugat Babaneata.

La finele lunii ianuarie, compania a anuntat ca a lansat o polita de garantii pentru persoane juridice, care acopera riscul de neindeplinire a obligatiilor pe care asiguratul si le-a asumat intr-un contract cu o terta parte.

"Achizitiile publice implica constituirea de garantii privind indeplinirea obligatiilor contractuale ce constau in executie de lucrari publice, furnizarea de produse si servicii (lucrari de constructie, furnizare de servicii IT, turism, consultanta in managemant, consiliere juridica, achizitii de bunuri s.a.)", se arata intr-un comunicat al Platinum Asigurari remis la 25 ianuarie.

Asigurarile de garantii constituie o alternativa la garantiile bancare si au ca echivalent angajamentele de plata ban¬care, in cazul celor mai multi asiguratori.

Emiterea unei polite de garantii este conditionata de bonitatea/sol¬vabilitatea asiguratului (a societatii care solicita garantia), respectiv capacitatea acestuia de buna executie a contractului pentru care solicita scrisoarea de garantie.

Garantiile emise de asigu¬ratori sunt o alter¬nativa mai ieftina in raport cu scri¬sorile de ga¬rantie bancara, pentru ca nu implica blocarea unor sume de bani din partea solicitantului.

Prin polita de garantii, asiguratorul isi asuma efectuarea platii/satisfacerea oricaror solicitari indreptatite de despagubire in favoarea beneficiarului, in conditiile producerii unui caz de culpa dovedit/certificat, in cazul in care executantul nu isi indeplineste, indeplineste cu intarziere sau indeplineste necorespunzator obligatiile contractuale asumate prin contractul de baza incheiat cu beneficiarul.

Potrivit datelor Platinum, achizitiile publice reprezinta in medie 10% din PIB Romaniei, existand aproximativ 18.000 de autoritati contractante (beneficiari) si peste 35.000 de operatori economici care au ofertat pentru contracte de achizitie publica.
"Pentru anul 2011, valoarea totala a achizitiilor publice este estimata la 20 miliarde de euro, suma fiind defalcata astfel: achizitii de bunuri si servicii - 7 miliarde de euro, lucrari de investitii - 8 miliarde de euro si comenzi venite din partea companiilor de stat - 5 miliarde de euro", arata Platinum.

Platinum Asigurari are un capital social de 25,4 milioane de lei, controlat de Auto - Ekspert Limited Liability Company (Polonia) - 75%, Constantin Toma - 24,999%, fost presedinte al Omniasig, si Camelia Toma - 0,001%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri