Situatia economica si fiscala din Europa de Est este mai buna in prezent decat la inceputul crizei financiare globale in urma cu trei ani, a spus Stepic, potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Bloomberg.

In Romania sunt prezente mai multe banci din Grecia, respectiv National Bank of Greece prin Banca Romaneasca si EFG Eurobank prin intermediul Bancpost, in timp ce Alpha Bank, Piraeus Bank sau ATEbank desfasoara operatiuni sub brand propriu.

Grupul Raiffeisen avea in Romania, la finele lunii iunie, peste 6.000 de angajati si 544 de sucursale care deservesc aproape 1,939 milioane de clienti, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 companii mari si medii.

Citeste si:

Banca a inregistrat in Romania, in primul semestru, un profit dupa taxe de 40 milioane euro, in scadere cu 23% de la 52 milioane euro in aceeasi perioada a anului 2010, in urma cresterii cheltuielilor si reducerii veniturilor din comisioane, investitii financiare si derivate.

Activele Raiffeisen Bank International in Romania au scazut in primul semestru fata de sfarsitul anului trecut, de la 6,227 miliarde euro la 6,172 miliarde euro.

Soldul creditelor si avansurilor catre clienti a urcat de la 4,24 miliarde euro la 4,39 miliarde euro, iar depozitele constituite de clienti au coborat de la 3,63 miliarde euro la 3,5 miliarde euro.