Seful Raiffeisen: Castigam clienti de la bancile elene in tari ca Romania si Bulgaria

Cota de piata a Raiffeisen Bank International (RBI) in Europa de Est este in crestere, ca urmare a transferului de clienti de la bancile elene, in tari precum Romania sau Bulgaria, catre alte institutii de credit, a declarat directorul general al bancii austriece, Herbert Stepic, informeaza Mediafax.

Situatia economica si fiscala din Europa de Est este mai buna in prezent decat la inceputul crizei financiare globale in urma cu trei ani, a spus Stepic, potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Bloomberg.

In Romania sunt prezente mai multe banci din Grecia, respectiv National Bank of Greece prin Banca Romaneasca si EFG Eurobank prin intermediul Bancpost, in timp ce Alpha Bank, Piraeus Bank sau ATEbank desfasoara operatiuni sub brand propriu.

Grupul Raiffeisen avea in Romania, la finele lunii iunie, peste 6.000 de angajati si 544 de sucursale care deservesc aproape 1,939 milioane de clienti, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 companii mari si medii.

Banca a inregistrat in Romania, in primul semestru, un profit dupa taxe de 40 milioane euro, in scadere cu 23% de la 52 milioane euro in aceeasi perioada a anului 2010, in urma cresterii cheltuielilor si reducerii veniturilor din comisioane, investitii financiare si derivate.

Activele Raiffeisen Bank International in Romania au scazut in primul semestru fata de sfarsitul anului trecut, de la 6,227 miliarde euro la 6,172 miliarde euro.

Soldul creditelor si avansurilor catre clienti a urcat de la 4,24 miliarde euro la 4,39 miliarde euro, iar depozitele constituite de clienti au coborat de la 3,63 miliarde euro la 3,5 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri