Florin Danescu a ocupat anterior functia de presedinte executiv al Romanian International Bank (RIB). Acesta a absolvit Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), promotia 1995. Danescu a mai ocupat diferite pozitii in cadrul Ministerului de Finante, Banca Agricola si ASE Bucuresti.

ARB a luat decizia de a-l numi pe Florin Danescu in functia de presedinte executiv al institutiei dupa ce a analizat o lista de 17 CV-uri.

Pentru ocuparea acestei pozitii s-au vehiculat nume precum Mihai Bogza, presedintele consiliului de administratie de la Bancpost, Simona Fatu, fost vicepresedinte Volksbank, si Emil Iota Ghizari, fost prim-viceguvernator si fost presedinte al Transfond.

Potrivit surselor, salariul presedintelui executiv al ARB va fi de aproximativ 10.000 euro.

Citeste si:

Asociatia Bancilor a aratat ca pentru a ocupa functia de presedinte executiv candidatii trebuie sa respecte mai multe criterii, printre care experienta bancara relevanta intr-o pozitie de conducere in top management, cunoasterea la perfectie a limbii romane si vorbirea fluenta a limbii engleze.

Persoana desemnata va reprezenta ARB si va sustine punctul de vedere al comunitatii bancare in fata autoritatilor romane, precum si a organismelor internationale in domeniul financiar - bancar, in baza mandatului dat de Consiliul Director al asociatiei.

Alte cerinte pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca sunt o buna reputatie profesionala si morala, aptitudini organizatorice, experienta in relationarea cu autoritatile si mediul privat, abilitati de comunicare.