"Se aproba cea de a doua tranzactie pe pietele externe de capital in cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu Medium Term Notes prin contractarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unui imprumut sub forma unei emisiuni de obligatiuni denominate in dolari SUA, in suma de minimum 500 milioane dolari SUA si maximum 2.000 milioane dolari SUA, cu o scadenta de minimum 5 ani, denumita in continuare emisiune, suma finala, maturitatea, dobanda, precum si toti ceilalti termeni si conditii financiare urmand sa fie stabiliti la momentul lansarii emisiunii, in functie de conditiile de piata", se arata intr-un ordin al ministrului Finantelor Publice.

Lansarea emisiunii este administrata de catre HSBC, Citibank si Deutsche Bank, scrie Mediafax.

Sceretarul de stat in ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi a anuntat miercuri agentiile de presa straine ca Romania va incepe de vineri, 11 noiembrie, turneul de promovare a emisiunii de obligatiuni pe piata SUA.

Citeste si:

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN (Medium Term Notes) pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

La jumatatea anului, Finantele au inceput un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care sa permita ca Trezoreria sa se poata imprumuta si in dolari de pe piata americana.