Emisiunea de obligatiuni romanesti denomiate in dolari, programata pentru lansare pe piata SUA pana la finele lunii noiembrie, va avea o valoare minima de 500 de milioane de dolari si un nivel maxim de 2 miliarde de dolari, iar maturitatea titlurilor va fi de cel putin cinci ani.
"Se aproba cea de a doua tranzactie pe pietele externe de capital in cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu Medium Term Notes prin contractarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unui imprumut sub forma unei emisiuni de obligatiuni denominate in dolari SUA, in suma de minimum 500 milioane dolari SUA si maximum 2.000 milioane dolari SUA, cu o scadenta de minimum 5 ani, denumita in continuare emisiune, suma finala, maturitatea, dobanda, precum si toti ceilalti termeni si conditii financiare urmand sa fie stabiliti la momentul lansarii emisiunii, in functie de conditiile de piata", se arata intr-un ordin al ministrului Finantelor Publice.

Lansarea emisiunii este administrata de catre HSBC, Citibank si Deutsche Bank, scrie Mediafax.

Sceretarul de stat in ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi a anuntat miercuri agentiile de presa straine ca Romania va incepe de vineri, 11 noiembrie, turneul de promovare a emisiunii de obligatiuni pe piata SUA.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN (Medium Term Notes) pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.

La jumatatea anului, Finantele au inceput un proces de "upgradare" a programului de titluri de stat pe termen mediu (MTN), care sa permita ca Trezoreria sa se poata imprumuta si in dolari de pe piata americana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri