De asemenea, CNSF precizeaza ca autoritatile romane au continuat sa consolideze mecanismele de actiune, in line cu angajamentele asumate fata de institutiile financiare internationale, in vederea mentinerii stabilitatii financiare.

Membrii CNSF au analizat evolutiile sectorului financiar din Romania si ale mediului international, precum si concluziile summit-ului european din 26 octombrie si ale intalnirii G-20 din 3-4 noiembrie, inclusiv prevederile principale ale propunerii de directiva privind instituirea unui sistem comun al taxei pe tranzactii financiare la nivelul Uniunii Europene.

La intalnirea CNSF au participat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, seful CSA, Constantin Buzoianu, si presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

Citeste si:

De asemenea, membrii CNSF au discutat concluziile recentei misiuni a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale si au identificat directii comune de actiune pentru intarirea in continuare a rezistentei la socuri a sectorului financiar din Romania.

In acest context, membrii CNSF au hotarat consolidarea cadrului institutional pentru asigurarea stabilitatii financiare din Romania prin cooptarea Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar ca institutie membra a CNSF.