Primele brute subscrise de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) in Romania au crescut valoric cu 0,6%, dupa primele noua luni ale anului, la 398,9 milioane de euro, potrivit unui raport al companiei, pastrand astfel ritmul de crestere inregistrat in primul semestru.
Companiile detinute de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) in Romania - Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata – au inregistrat insa pierderi in valoare totala de 8,8 milioane de euro, pe fondul reducerii primelor incasate, scaderii afacerilor in piata de leasing si a unui trend nefavorabil a despagubirilor in activitatea de asigurare auto.

"Situatia economica din Romania s-a aflat sub impactul masurilor de austeritate ale guvernului si prim urmare supusa dezvoltarii ciclice. Acest lucru a afectat de asemenea si sectorul asigurarilor, iar in particular leasing-ul auto", se arata in raportul VIG.

Defalcat, segmentul de asigurari generale a raportat un declin redus de 1,3% in ceea ce priveste volumul valoric de prime subscrise, la 322,3 milioane de euro, vazut drept o consecinta directa a diminuarii afacerilor companiilor in leasing, care in anii anteriori au sustinut asigurarile auto facultative.

Pe de alta parte, segmentul de asigurari de viata a crescut cu 9,3% la 76,7 milioane de euro.

Dupa incheierea fuziunii anuntata in primul semestru din acest an dintre Omniasig (locul 3 in piata) si BCR Asigu­rari (locul 6), ambele controlate de VIG, austriecii vor crea un gigant cu afaceri anuale de 350 de milioane de euro, potrivit rezultatelor de anul trecut.

Omniasig VIG a subscris anul trecut prime brute in valoare de 916 milioane de lei, in scadere de 17% comparativ cu anul 2009. La randul sau, BCR Asigurari VIG se afla pe pozitia a cincea. Afacerile companiei au fost de peste 522 milioane lei in 2010 (minus 9% comparativ cu anul precedent).

Impreuna cele doua companii, detinute de VIG, au cumulat afaceri de 1,438 miliarde lei in 2010, depasind Astra Asigurari, liderul actual al pietei de asigurari (cu prime brute subscrise in valoare de 1,1 miliarde de lei).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri