Cresc afacerile BCR Asigurari de Viata. Vezi aici de ce

Primele subscrise de BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group au totalizat 261,2 milioane de lei in primele noua luni , in crestere cu 13,7% fata de rezultatul consemnat in perioada similara din 2010, potrivit datelor companiei, preluate si date publicitatii de Mediafax.

"Jumatate din clientii companiei au ales asigurarile de protectie si economisire, cealalta jumatate optand pentru asigurari cu componenta investitionala. In topul preferintelor pentru asigurarile de protectie si economisire se intalnesc rentele pentru copii. In ceea ce priveste asigurarile cu componenta investitionala, noile emisiuni BCR Garant s-au bucurat de un real succes", se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

In perioada analizata, compania a platit clientilor beneficii in valoare de 21,9 milioane lei pentru evenimentele asigurate, iar marja de solvabilitate a fost de 1,54%, fata de nivelul minim cerut de lege care este 1.

Profitul companiei in intervalul ianuarie-septembrie a atins 16,62 milioane lei. In perioada similara a anului trecut, compania a raportat un profit brut de 28,92 milioane de lei.

"Rezultatele inregistrate in primele noua luni ale acestui an se inscriu in trendul prognozat pentru aceasta perioada si ne reconfirma pozitia de lider bancassurance si companie stabila pe piata romaneasca a asigurarilor de viata", a declarat, in comunicat, Florina Vizinteanu, presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

BCR Asigurari este membra a Grupului Vienna Insurance Group, care mai detine pe piata locala Asirom, Omniasig si BCR Asigurari.

Cu un capital social de 21,93 milioane de lei, BCR Asigurari de Viata este al doilea jucator local de pe piata de profil dupa nivelul primelor subscrise in 2010, cu o cota de 18,45%.

Prima pozitie o detine ING Asigurari de Viata, iar locul trei il ocupa Alico Asigurari Romania


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Topul băncilor din România: cum arată clasamentul condus de clujenii de la BT
Setari Cookie-uri