Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, se va retrage din functia pe care o ocupa, incepand cu 1 ianuarie 2012, odata cu expirarea mandatului de management de cinci ani si din dorinta sa de a se lansa in antreprenoriat, se arata in comunicatul companiei.

Ulterior, conducerea liderului pietei de asigurari din Romania va fi preluata, de catre Alexander Adamescu, fiul actionarului principal al Astra Asigurari, Dan Adamescu. Radu Mustatea este presedintele directoratului Astra Asigurari din anul 2006.

“Consider ca este cel mai potrivit moment pentru a ma implica in proiecte personale, pe care le am in vedere de ceva vreme si care solicita efortul meu 100%”, a precizat Radu Mustatea (foto).

Cu o diploma in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu Mustatea si-a inceput cariera in industria asigurarilor la compania Ardaf unde a fost avansat rapid ca sef al filialei din Bucuresti. Dupa ce a parasit Ardaf, Radu Mustatea s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca director general.

Compania Astra Asigurari, a ramas liderul pietei romanesti de profil, in primele 9 luni ale anului in curs, cand a subscris valoric un volum de prime brute de 870,3 milioane de lei, in crestere cu 3,47%, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Astra Asigurari este urmata de Allianz-Tiriac, in topul companiilor de profil din Romania, cu subscrieri de 804 milioane de lei.

Asiguratorul Astra este detinut direct de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social. Epsilon Estate Provider SRL este controlata de The Nova Group Investments BV (Olanda), cu 99% din actiuni, restul de 1% fiind detinut de The Nova Group Investments Romania. Grupul de firme Nova este controlat de Dan Adamescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si