Compania VB Leasing Romania, parte a grupului financiar VB Leasing International Holding, a finantat bunuri in valoarea de 85 de milioane de euro, in primele unsprezece luni din 2011 si estimeaza pentru intreg anul in curs o crestere a finantarilor cu inca 5 milioane de euro.
“VB Leasing continua trendul ascendent din 2010, avand ca focus eficientizarea companiei prin scaderea costurilor de risc si a celor operationale, pe de-o parte, si mentinerea marjei de profit, pe de alta parte. Daca anul trecut, intr-un context dificil din punct de vedere socio-economic, compania a avut o crestere de 25% fata de 2009, anul acesta am pus accent pe cresterea stabilitatii si lichiditatii companiei. Pana la finalul anului estimam afaceri de 90 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 6% fata de anul 2010”, a afirmat Liviu Serban (foto), director general al VB Leasing.

Cifra de afaceri VB Leasing a crescut in 2010 cu 25% de la 68 de milioane de euro in 2009 la 85 de milioane de euro, intr-o piata de leasing aflata in declin cu 14%. In 2010, numarul contractelor incheiate de companie a fost de 3.437, iar in 2011 estimarea companiei este de 3.600 de contracte, valoarea totala finantata crescand de la an la an.

In ceea ce priveste structura portofoliului VB Leasing, ponderea leasingului pentru echipamente si utilaje a crescut de la 19% in 2010 la 23% in 2011, in timp ce rata de finantare a autovehiculelor a scazut de la 81% anul trecut la 77% in acest an. Ponderea a ramas totusi ridicata, find sustinuta mai ales de finantarea vehiculelor comerciale de peste 3,5 tone, necesare in domeniul transportului si al infrastructurii. In continuare, VB Leasing estimeaza o crestere a interesului companiilor din agricultura, transport si constructii, avand deja in vedere parteneriate strategice in aceste domenii.

"Pentru 2012, in conditiile in care economia va da semne de crestere, iar situatia pe piata financiara se va stabiliza, VB Leasing isi propune sa isi extinda parteneriatele cu vendorii in domeniul auto, sa isi dezvolte capabilitatile de achizitii directe prin oferirea de servicii specializate pe industrii si prin dezvoltarea unor pachete specifice, precum si prin dezvoltarea unor noi solutii de consultanta specializata", se arata in comunicatul companiei.

Compania VB Leasing Romania, infiintata in anul 2000, este parte a grupului financiar european cu sediul in Viena - VB Leasing International Holding GMBH, detinuta de Osterreichischen Volksbanken-AG si de VR-Leasing AG.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri