Raiffeisen Bank International a inregistrat in primele noua luni pe piata romaneasca un profit dupa impozitare de 60 milioane euro, in scadere cu 29,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, din cauza cresterii costurilor, reiese dintr-un raport al gupului bancar austriac.

Profitul dupa taxe al Raiffeisen Bank International in Romania a coborat la 60 milioane euro, de la 85 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, desi venitul operational al bancii a stagnat, la 342 milioane euro, noteaza Mediafax.

Raportul dintre costuri si venituri a crescut insa de la 59,7% la 62,6%, indicand cresterea cheltuielilor.

Grupul bancar noteaza, in raportul financiar pentru primele noua luni, ca a pregatit si a inceput sa implementeze masuri de reducere a costurilor in mai multe tari din Europa de Est, printre care si Romania.

Activele totale ale bancii austriece in Romania au crescut cu 10,9% de la finele lunii septembrie a anului trecut, la 6,292 miliarde euro, fata de 5,674 miliarde euro dupa primele noua luni din 2010.

Soldul creditelor si avansurilor catre clienti a urcat totodata cu 7,3%, de la 4,1 miliarde euro la 4,4 miliarde euro, in timp ce nivelul depozitelor a crescut cu 9,8%, de la 3,4 miliarde euro la 3,7 miliarde euro
, se spune in raport.

Venitul net din dobanzi s-a majorat cu 8%, de la 181 milioane euro la 196 milioane euro, insa contributia comisioanelor la veniturile operationale a coborat cu 10,8%, de la 150 milioane euro la 134 milioane euro.

Venitul net din operatiuni pe piata a crescut cu 7,2%, de la 10 milioane euro la 11 milioane euro.

Profitul inainte de impozitare a scazut cu 27,4%, de la 98 milioane euro la 71 milioane euro.

Numarul sucursalelor Raiffeisen in Romania a crescut cu doua unitati, la 544, in timp ce numarul angajatilor bancii s-a mentinut stabil, la putin peste 6.000.

Banca avea dupa primele noua luni 1,95 milioane de clienti in Romania, fata de 1,88 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Groningen, Raiffeisen Bank: Romania nu ocupa locul pe care il merita