BCR se asteapta sa-si majoreze cota de piata pe segmentul depozitelor atrase de la clienti, in prezent de 20%, si la o crestere a imprumuturilor acordate, insa nu una semnificativa, a declarat presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

"BCR detine 20% din depozitele din Romania, urmand ca aceasta cota sa creasca in perioada urmatoare, in timp ce imprumuturile acordate nu vor avea o rata de crestere prea mare", a afirmat Bruynseels, potrivit Mediafax.

El a aratat ca BCR va finanta in continuare antreprenorii romani si ca in ceea ce priveste restricitiile anuntate de banca centrala a Austriei pentru subsidiarele bancare din Europa Centrala si de Sud-Est nu se poate pronunta inca, asteptand mai multe informatii din partea bancii centrale austriece.

Banca centrala a Austriei a prezentat un set de masuri, acceptate de UniCredit Bank Austria, Erste si Raiffeisen Bank International, care prevad ca in Europa de Est cresterea creditarii asigurate de subsidiarele celor trei banci sa fie conditionata de dezvoltarea unei refinantari locale sustenabile.

Noile instructiuni din partea Bancii Austriei conditioneaza avansul creditarii la subsidiare de cresterea refinantarilor locale, in principal prin depozite, dar si prin emisiuni pe piata locala si fonduri de la institutii supranationale precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sau Banca Europeana pentru Investitii.

Fitch estimeaza ca restrictiile anuntate de autoritatile austriece pentru subsidiarele bancare din Europa Centrala si de Sud-Est nu vor afecta semnificativ creditarea, intrucat bancile nu mai au oricum in vedere cresterea puternica a portofoliilor de imprumuturi peste resursele din regiune.

Erste controleaza in Romania Banca Comerciala Romana, UniCredit Bank Austria este prezenta prin UniCredit Tiriac Bank, iar RBI prin Raiffeisen Bank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR raporteaza o scadere a profitului cu 65,6% in primele 9 luni