Moneda nationala s-a apreciat in prima parte a sesiunii interbacare, pe volume reduse de tranzactionare, astfel ca banca centrala a anuntat un curs de referinta de 4,3525 lei/euro, cu 0,52 bani sub nivelul de miercuri.
Paritatea publicata miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-a plasat la 4,3577 lei/euro, noteaza Mediafax.

Cursul pentru dolar a coborat nesemnificativ, de la 3,2557 lei/dolar la 3,2548 lei/dolar. In schimb, a crescut usor referinta pentru franc, cu 0,15 bani, la 3,5425 lei/franc.

Bancile cotau euro la 4,3565 - 4,3585 lei in debut, putin mai sus fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, de 4,3540 - 4,3555 lei/euro.

Ulterior, cotatiile au inceput sa coboare, pe fondul vanzarilor comerciale de valuta, potrivit dealerilor, iar nivelul minim a fost atins la 4,35 lei/euro.

Valutele din regiune si-au pastrat castigurile modeste, dupa ce in sesiunea anterioara au pierdut masiv fata de euro. Dealerii se asteapta joi la fluctuatii timide si la volume de tranzactionare reduse, intrucat pietele americane sunt inchise pentru Ziua Recunostintei.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au urcat de la 1,89 - 2,39% la 5,61 - 6,11%, intrucat joi este prima zi a perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii impuse de BNR.

Randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au coborat uspr, la 5,81 - 6,31%, de la 5,88 - 6,38% miercuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri