Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent si pe piata locala, a anuntat ca s-ar putea retrage din mai multe tari din Europa Centrala si de Est, noteaza site-ul de stiri m&c.com.

Banca ofera servicii financiare in 16 tari din regiune, in state precum Cehia, Ungaria, Serbia, Slovenia sau Albania.

Presedintele executiv al grupului, Herbert Stepic, nu a facut publice numele tarilor din care Raiffeisen s-ar putea retrage, dar a admis ca vor fi state in care banca nu este profitabila si unde sunt putine perspective de crestere.

„Este foarte posibil sa ne retragem de pe o piata sau alta”, a afirmat Stepic.

Anuntul a venit in conditiile in care autoritatile austriece au elaborat niste masuri, acceptate de UniCredit Bank Austria, Erste si Raiffeisen Bank, care prevad ca in Europa de Est cresterea creditarii asigurate de subsidiarele celor trei banci sa fie conditionata de dezvoltarea unei refinantari locale sustenabile.

Raiffeisen Bank International a anuntat un profit consolidat de 745 milioane euro in primele noua luni ale anului, cu 4,8% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul provizioanelor in crestere constituite de subsidiara din Ungaria.

Stepic a precizat ca deocamdata banca nu se gandeste la retragerea din Ungaria.

Raiffeisen Bank Romania a inregistrat in primele noua luni pe piata romaneasca un profit dupa impozitare de 60 milioane euro, in scadere cu 29,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

foto: agerpres


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si