Pretul politelor RCA va creste cu cel putin 5% anul viitor, datorita daunelor platite de asiguratori pe acest segment in acest an, a dublarii acoperirii acestor polite, dar si a devalorizarii leului fata de euro, a declarat Razvan Pavel, directorul general al broker-ului Netrisk Romania.
"Tendinta vine si ca o reactie fireasca la scaderile importante de preturi ce au avut loc pe piata RCA la inceputul anului in curs, de peste 20%", a spus Razvan Pavel (foto).

Dauna medie platita pe RCA a crescut cu 8%, la 9 luni


Astfel, prima medie platita de soferii romani pentru o asigurare RCA va ajunge in primul semestru din 2012 la circa 500 lei, comparativ cu 472 lei in 2011, rezulta dintr-o analiza realizata de portalul Asigura.ro. Acest lucru nu inseamna insa ca politele de asigurare se vor scumpi pentru toti soferii. Unele companii de asigurare folosesc noi criterii de separare a clientilor cu rezultate bune, astfel incat acestia din urma vor beneficia de prime mai bune decat in anul anterior.

“Important pentru fiecare dintre noi este sa cautam acea companie de asigurare ce ne ofera incredere si un pret corect. Aici intervin furnizorii de servicii online precum Asigura.ro”, spune directorul Netrisk Romania, compania care administreaza portalul Asigura.ro. In acest moment, clientii portalului Asigura.ro pot incheia polite RCA in schimbul unor prime situate in intervalul 87 - 630 lei. “Ne propunem sa incheiem peste 55.000 de polite anul viitor, circa 65% dintre acestea urmand a fi asigurari obligatorii RCA”.

Concluzia este ca asigurarile RCA, desi aflate pe o tendinta ascendenta ca si pret mediu, variaza foarte mult nu numai in functie de caracteristicile masinii asigurate, dar si in functie de profilul de risc al celui care o conduce, de localitatea unde circula autovehiculul etc.

Subscrieri de 1,4 mld. euro pentru asiguratori, la 9 luni

Anul 2012 va aduce nu numai o crestere a preturilor la RCA ci si o crestere importanta a acoperirii oferite prin aceste polite, de la 750.000 euro/eveniment pentru pagube materiale si 3,5 milioane euro / eveniment pentru vatamari corporale si deces in 2011, pana la 1 milion euro/eveniment, respectiv, 5 milioane euro/eveniment pentru vatamari si decese in 2012.

Asigura.ro este cel mai vechi site de asigurari online din Romania si este operat de catre Netrisk Romania, subsidiara a companiei Netrisk.hu, cel mai mare broker online de asigurari din Ungaria, avand peste 800.000 de clienti. Compania este detinuta de Enterprise Investors, un puternic fond de investitii cu participatii importante in peste 120 de proiecte din Europa Centrala si de Est.

Sursa foto principala: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri