Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a prezentat, pe propria pagina web, noua organigrama a institutiei, care va cuprinde 12 directii de specialitate, de la 28 in prezent, si va fi valabila incepand cu 1 decembrie, informeaza Mediafax.

In prima parte a acestei luni, CSA a anuntat ca va reduce, de la 1 decembrie, numarul de directii de la 28 la 12, iar numarul angajatilor se va scadea cu pana la 10%, masurile fiind insotite si de restrangerea cheltuielilor cu personalul.

La finele anului 2010, institutia avea 163 de salariati in sediul central si reprezentantele regionale, cu un angajat mai putin decat in 2009, potrivit datelor din raportul anual al institutiei.

"Consiliul CSA a luat decizia adoptarii unei noi structuri organizatorice astfel incat aceasta sa raspunda celor doua obiective majore ale autoritatii de supraveghere: apararea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitatii pietei de asigurari din Romania. Noua structura organizatorica include si o directie de protectie a consumatorilor de asigurari, care va fi in contact direct atat cu asiguratii, cat si cu asiguratorii. Comisiei ii revine un rol esential in consolidarea increderii in industria de asigurari, care se va concretiza printr-o schimbare semnificativa in modul de actiune pe segmentul supravegherii si al reglementarii", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu, intr-un comunicat.

CSA este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ASF renunta la 57 de sefi. Nimeni nu pleaca insa din institutie