Profitul dupa impozitare al Bank of Cyprus in Romania a scazut cu 33% in primele noua luni, de la 7,2 milioane de euro anul trecut la 4,8 milioane de euro, in urma declinului veniturilor nete din dobanzi si a majorarii provizioanelor.

Provizioanele constituite de subsidiara din Romania au urcat cu 9,5% in intervalul analizat, de la 6,3 milioane de euro anul trecut la 6,9 milioane de euro, se arata in raportul financiar al grupului cipriot, scrie Mediafax.

Profitul inainte de provizioane a coborat cu 7,7%, de la 14,2 milioane de euro la 13,1 milioane de euro, in timp ce veniturile nete din dobanzi au inregistrat un declin de 15,5%, de la 20 de milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 16,9 milioane de euro.

Soldul imprumuturilor Bank of Cyprus in Romania a urcat cu 3% fata de sfarsitul anului trecut, de la 625 milioane de euro la 641 milioane de euro. In septembrie anul trecut, soldul creditelor se situa tot la 625 milioane de euro, la fel ca in decembrie.

Depozitele clientilor au crescut cu 20%, de la 153 milioane de euro in decembrie la 184 milioane de euro in septembrie anul acesta. Raportat la 138 milioane de euro in septembrie anul trecut, avansul a fost de 34%.

La nivel de grup, profitul Bank of Cyprus a stagnat in primele noua luni la 245 milioane de euro. Incluzand costuri de peste un miliard de euro rezultate dintr-un portofoliu de obligatiuni ale statului elen, Bank of Cyprus a inregistrat un rezultat negativ de 801 milioane de euro pentru primele noua luni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri