Un cititor wall-street.ro intreaba: "Care este siguranta folosirii cardurilor in ultimele 12 luni (protectia la fraudare)?"

Raspunsul consultantului: Perioada de gratie este perioada pentru care banca nu calculeaza dobanzi la creditul utilizat.

Pentru a intelege mai bine perioada de gratie va propun urmatorul exemplu. Sa zicem ca la cardul de credit pe care il folositi perioada de gratie este de PANA LA 55 zile.

Daca dvs platiti cu cardul la comerciant sau retrageti bani de la bancomat la data de 1 decembrie, puteti pana pe data de 25 ianuarie sa achitati sumele folosite (atentie la banii retrasi de la bancomat, intrucat trebuie sa adaugati si comisionul de retragere) fara a plati dobanda. Astfel, dispuneti de o perioada de gratie de 55 zile.

Daca pe data de 10 decembrie mai platiti o data cu cardul, atunci, pentru a nu vi se percepe o dobanda, trebuie sa achitati suma tot pana la 25 ianuarie. Astfel, dispuneti de o perioada de gratie de 35 zile.

Vezi aici si alte raspunsuri utile pentru posesorii de carduri.

Educatia financiara este esentiala pentru wall-street.ro, nu doar informatiile de business pe care le oferim in fiecare zi.

Tocmai de aceea, am lansat proiectul editorial CardPayment, sustinut de MasterCard, prin care ne-am propus sa gasim cele mai bune sfaturi pentru posesorii de carduri.

Proiectul este destinat posesorilor de carduri si nu numai care vor raspunsuri la intrebari din zona cadurilor de credit, de debit, comert electronic, plati contactless sau taxe si impozite. Va raspundem aici daca aveti intrebari, atat din experienta noastra, dar mai ales dupa ce ne vom consulta cu specialisti din aceste industrii.

Ai intrebari legate de carduri? Vrei sa stii mai multe despre comertul electronic si platile contactless? Nu ai cui sa te adresezi? Vrei sa afli cum poti plati taxele si impozitele online? Consulta-ne si iti raspundem gratuit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mastercard lanseaza un hub senzorial pentru Electric Castle 2019