Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) a raportat o crestere a profitului operational de patru ori pentru subsidiara sa din Ungaria. De asemenea, activele bancii au crescut cu 30 de procente iar rentabilitatea capitalului a urcat la peste 25%.

Potrivit rezultatelor comunicate de Erste Bank Ungaria, subsidiara Erste a inregistrat 96,16 milioane de euro profit operational in 2005, cu 392 % mai mult comparativ cu 2004. Erste si-a marit activele, acestea ajungand la 5,75 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 30% fata de 2004. De asemenea, imprumuturile acordate clientilor au crescut cu peste 25 de procente. Acestea reprezinta rezultatele neconsolidate, calculate dupa Standardele de Contabilitate din Ungaria. Erste Bank va prezenta la finalul lunii rezultatele financiare ale intregului grup in 2005, auditate si calculate dupa Standardele Internationale.

Erste Bank doreste o cota de piata de 20%

Pter Kisbenedek, CEO Erste Bank Ungaria, a declarat ca aceste rezultate au depasit toate asteptarile, evolutia bancii in 2005 aratand ca integrarea Postbank in Grupul Erste a fost finalizata cu succes. In ceea ce priveste strategia bancii in viitor, presedintele Erste Bank Ungaria a declarat ca, pe temen mediu, obiectivul bancii este cresterea cotei de piata de la 10% cat este in prezent la 20 de procente. In ceea ce priveste segmentul de retail, subsidiara ungara a Erste se va concentra pe creditul ipotecar si pe cardurile de credit co-branted.

Un alt obiectiv al bancii in 2006 este cresterea retelei de sucursale pe teritoriul Ungariei, tinta propusa fiind de 200 pana la finalul acestui an, in comparatie cu 163 de sucursale in prezent. De asemenea, Erste doreste marirea numarului de oficii postale in care se pot efectua operatiuni de plati online, banca avand in acest sens o intelegere cu serviciul postal din tara vecina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri