La sfarsitul saptamanii trecute HVB Banca pentru Locuinte a prezentat la Crowne Plaza rezultatele obtinute in anul 2005 partenerilor si colaboratorilor sai, concomitent cu premierea si promovarea membrilor echipelor de vanzari cu rezultatele cele mai bune in anul ce a trecut. La conferinta au participat peste 100 de invitati, dintre acestia nu mai putin de 40 fiind premiati pentru rezultate deosebite.

Rezultatele anului 2005 au reliefat faptul ca sistemul de economisire creditare oferit de HVB Banca pentru Locuinte este preferat in esenta de tinerii intre 25-35 ani, segment ce ocupa peste 28% din vanzari, urmat de persoanele cu varste de peste 45 de ani care incheie contracte de economisire creditare mai ales pentru copii. In ceea ce priveste sumele contractate, datele sintetice arata ca predomina valori de cca 20.000 de lei, reprezentand 41 % din contractele incheiate, ceea ce confirma faptul ca destinatia fondurilor oferite de bancile de economisire creditare este majoritar modernizarea sau renovarea locuintelor deja construite.

Este evident ca bancile de economisire creditare cat si bancile ipotecare ce vor aparea cat de curand, sunt practic complementare. Daca luam spre exemplu destinatia creditelor, creditele oferite de bancile ipotecare sunt afectate in principal (peste 80%) pentru achizitia si constructia unei locuinte, in timp ce in cazul caselor de economii pentru domeniul locativ, creditele acordate (cca 70%) au ca destinatie modernizarea, renovarea locuintelor existente, fapt ce se verifica si in practica noastra. In multe cazuri, contractele de economisire-creditare, inclusiv creditele acordate, constituie avans pentru obtinerea unui credit ipotecar de valoare mai mare a afirmat Dl. Petre Tulin, Presedintele HVB Banca pentru Locuinte.

Din punct de vedere al distributiei regionale, zona Transilvaniei ocupa pozitia de lider cu 42% din contractele incheiate, urmata de zona Munteniei cu un total de 25% din vanzari si Municipiul Bucuresti cu 13 %.

Pentru anul 2006, HVB BpL si-a propus dezvoltarea sustinuta a canalului de distributie prin proprii agenti de vanzari, cat si canalul bancar cu ajutorul partenerilor sai HVBTiriac, Unicredit si Creditcoop.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri