Primele intermediate de brokerii de asigurare au crescut sensibil la sfarsitul trimestrului trei din 2011, cu 3,6%, desi piata totala de asigurari a scazut 3,7%, ceea a majorat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ponderea subscrierilor brokerilor la nivelul pietei cu 2,8 puncte procentuale.
Evolutia pozitiva a subscrierilor pentru asigurarile de viata traditionale si pentru cele de locuinte au sprijinit, per ansamblu, dinamica subscrierilor pietei totale de asigurari (asiguratori + brokeri) din primele noua luni, care s-a ridicat la peste 6,1 miliarde lei (1,4 miliarde de euro).

Ca urmare, dupa primele trei trimestre din acest an, piata de asigurari inregistra o reducere a tendintei negative, la 3,7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, cand scaderea subscrierilor a fost de peste 5% fata de aceeasi data din 2009, arata rezultatele preliminare centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), la noua luni.

Subscrieri de 1,4 mld. euro pentru asiguratori, la 9 luni

Primele intermediate de brokerii de asigurare in perioada de analiza – trimestrul trei 2011 - au fost in valoare de 2,396 miliarde de lei, in crestere nominala cu 3,64% comparativ cu aceeasi perioada din 2010 – 2,311 miliarde de lei. Defalcat, pe segmentul de asigurari generale brokerii au intermediat prima in valoare de 2,338 miliarde de lei (+4,28%), in timp ce pentru asigurarile de viata, activitatea de intemediere a cumulat doar 57 de milioane de lei (-17,32%).

Grad de intermediere prin brokerii de asigurare (prime intermediate / prime brute subscrise) s-a majorat cu 2,8 puncte procentuale, de la 36,6% in 2010 la 39,4% in 2011. De asemenea, veniturile totale din activitatea de brokeraj au cumulat 387 de milioane de lei, in crestere cu 26,62% fata de aceeasi perioada din 2010.

Bogdan Andriescu, reales presedinte al asociatiei brokerilor de asigurare

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari – UNSICAR – a ales o noua conducere in data de 5 decembrie 2011. Ca urmare, organizatia este condusa in prezent de Bogdan Andriescu - presedinte, Ionel Dima (Avus), Zorin Puscasu (Mediatis Bacau), Victor Sraer (Otto Broker) si Gheorghe Grad (SRBA) – membri. Victor Sraer l-a inlocuit pe Antonio Souvannasouck (Asigest Broker).

In prezent, UNSICAR are 92 de membri, care genereaza 65% din volumul total de prime intermediate in piata de asigurari din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri