Volksbank a mai taiat din comisionul de 7,5% la credite

Volksbank, una din bancile cu cele mai mici dobanzi, dar si cu cele mai mari comisioane, si-a imbunatatit, la randu-i, creditul de nevoi personale de valori mici si pe termen de cinci ani, fara garantii.

Modificarile nu sunt substantiale: mai intai creditul a fost rebotezat, din Avantaj Plus in Easy Credit, in ton cu noile tendinte de pe piata, de a simplifica accesul la credite. Apoi, cel mai important, banca a redus comisionul de acordare a creditului de 7,5% la 5,5%, care ramane insa printre cele mai mari comisioane practicate de bancile romanesti.

Creditul se acorda fara avans, giranti si asigurare de viata. Restul a ramas neschimbat: perioada maxima de creditare 5 ani, suma maxima ce se poate imprumuta-35.000 RON pe familie, dobanda de 9,9% pe an la lei. Asa incat dobanda reala (DAE) ajunge la 13,26% pe an.

Venitul minim necesar pentru obtinerea creditului este de minim 4 milioane pe membru de familie. Trebuie sa mai indepliniti si conditia ceruta la aproape toate bancile, de minim 3 luni la ultimul loc de munca.

Mentionand ca am un salariu net de 10 milioane, aflu ca pot primi un credit de 140 milioane, pe o perioada de maxim 5 ani. Am o dobanda fixa de 9,9 % la creditul in lei si astfel ajung sa rambursez lunar o rata de 3 milioane. Din cele 140 de milioane insa, banca imi va lua comisionul de 7,5%, adica 7,7 milioane.

Acesta poate fi platit cu banii jos la unul din ghiseele Volksbank sau poate fi retinut din valoarea creditului acordat. Si asta nu e totul. Cand retrageti banii imprumutati de la banca veti mai avea de platit un comision de 0,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri