Compania americana Transfer Rapid LLC si partenerul sau din Romania Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor lansa astazi un nou serviciu low-cost de transfer de fonduri, informeaza un comunicat al Transfer Rapid LLC. Transfer Rapid a fost infiintata pentru a veni in intampinarea nevoilor celor aproximativ doua milioane de imigranti romani, aproximativ 10 la suta din populatia totala a tarii, care muncesc in afara tarii.

Activitatile companiei sunt concentrate pe tarile din Uniunea Europeana si America de Nord, regiuni in care sunt localizati marea majoritatea a emigrantilor romani. In ultimii trei ani, piata transferurilor de fonduri din Romania a inregistrat un ritm mediu de crestere de 40 de procente, ajungand, in 2004, la valoarea de 3,5 miliarde dolari. In plus, alte doua-trei miliarde dolari au ajuns din strainatate in Romania prin intermediul retelelor informale, riscante si adesea ilegale, din cauza tarifelor ridicate practicate in prezent de putinele companii care activeaza in prezent pe piata.

Prin intermediul partenerului sau CEC, Transfer Rapid ofera peste 1.400 locatii de plati in Romania. CEC are cea mai extinsa retea bancara din Romania, comparabila cu suma oficiilor bancare ale celorlalte 40 de banci care opereaza in Romania. In plus, peste 800 din oficiile CEC sunt amplasate in mediul rural, mediu in care nu sunt prezente si celelalte banci din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri