BCR Asigurari ofera, din aceasta luna, posesorilor de autoturisme care doresc sa calatoreasca in afara granitelor Romaniei asigurarea internationala de raspundere auto “Carte Verde”.

BCR Asigurari a devenit membru al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, calitate in care are dreptul sa elibereze documentul  international de asigurare de raspundere civila auto “Carte Verde”. Hotararea a fost adoptata in cadrul sedintei Adunarii Generale a Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.) din 31 ianuarie 2006, in cadrul careia, Consiliul Director al B.A.A.R. a constatat indeplinirea de catre BCR ASIGURARI a conditiilor de membru in cadrul Sistemului International de ”Carte Verde”. Hotararea B.A.A.R. a fost comunicata oficial societatii BCR Asigurari, marti, 21 februarie.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.) reprezinta asociatia profesionala formata din toate societatile de asigurare din Romania, mandatate sa elibereze documente de asigurare de raspundere civila auto “Carte Verde”.

In prezent, in Romania, “Carte Verde” reprezinta asigurarea de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule in afara teritoriului Romaniei. Unificarea celor doua polite de asigurare de raspundere civila auto, RCA si ”Carte Verde”, a fost amanata pentru anul 2007, anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Pana atunci, proprietarii de autovehicule vor plati separat, in continuare, politele de asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si politele ”Carte Verde” necesare in afara spatiului Romaniei.

Atunci cand se calatoreste cu automobilul in strainatate este bine sa nu se uite documentul de asigurare de raspundere civila auto “Carte Verde”, pentru a evita neplacerile cauzate de lipsa acestuia in cazul unui accident sau al unui control din partea organelor internationale de politie.