Cursul de schimb a incheiat a cincea sedinta consecutiva de scadere, la 4,2950 - 4,2970 lei/euro, intr-o piata in care volumele de valuta tranzactionata au scazut usor sub media sedintelor precedente, conform Mediafax.
In ultimele cinci sedinte, rata de schimb a scazut cu peste 5 bani, de la aproape 4,35 lei/euro.

Primele tranzactii de joi au fost realizate la 4,3030 - 4,3060 lei/euro, niveluri in imediata apropiere a ultimelor cotatii de miercuri, de 4,3055 - 4,3060 lei/euro.

In prima parte a zilei paritatea a crescut usor spre 4,31 lei/euro, insa ulterior a revenit pe scadere si a atins un nivel minim al sedintei de 4,2955 lei/euro.

La finalul sedintei, euro era cotat la 4,2950 - 4,2970 lei.

"Se pare ca unele banci mai vand euro din provizioanele constituite, pentru ca trecerea la standardele internationale de contabilitate de la 1 ianuarie va permite constituirea unor provizioane ceva mai mici decat cele pregatite conform standardelor locale de contabilitate. Astfel, vanzarile de euro mentin leul pe apreciere. Totusi, azi (joi-n.r.) volumele de valuta tranzactionate au fost usor sub cele din sedintele precedente", a afirmat un dealer.

Cursul de referinta anuntat, joi, de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 4,3011 lei/euro, a scazut pentru a cincea sedinta consecutiv si a atins un nou nivel minim de la finalul lunii septembrie. O rata de schimb mai redusa decat joi a fost afisata de banca centrala la 29 septembrie, cand euro a fost cotat la 4,2984 lei.

Leul s-a depreciat in schimb in raport cu dolarul, iar referinta BNR a crescut cu 1,56 bani, la 3,2943 lei/dolar. Pentru moneda elvetiana, cursul de referinta a scazut cu 1,09 bani, la 3,5180 lei/franc.

Dobanzile afisate de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi s-au mentinut la un nivel redus, de 1,86% - 2,36%, intrucat perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii de catre banci se apropie de final. In schimb, randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au urcat la 5,64% - 6,14%, dupa ce miercuri au fost de 5,02% - 5,52%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri