Banca italiana UniCredit a infiintat o noua divizie, UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS), care va integra si consolida 13 companii din cadrul grupului, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Compania nou-infiintata va furniza servicii operationale si va sprijini reteaua comerciala a UniCredit, prin oferirea de servicii in domeniile tehnologia informatiilor si comunicatiilor, Back Office si Middle Office, Real Estate, Security si Procurement.

UniCredit Business Integrated Solutions SCpA este prima actiune concreta in cadrul Planului Strategic pe 2012 al grupului UniCredit, anuntat in noiembrie 2011.

Este una dintre primele companii furnizoare de servicii de tip suport creata la nivel european, iar scopul acesteia este sa consolideze si reorganizeze acele activitati operationale necesare pentru functionarea corecta a afacerilor grupului, prin optimizarea costurilor, solutii mai flexibile si un timp de raspuns mai redus.

In Romania, UBIS preia activitatile UniCredit Business Partner, continuand - in aceiasi parametri ca pana in prezent - colaborarea cu UniCredit Tiriac Bank.

“Fondarea unei companii care sa acopere nevoile operationale la nivel global, multifunctionala si complet adaptata exigentelor unui mediu de afaceri in schimbare este o reusita importanta in cadrul Planului Strategic, care ne va permite sa fixam obiective ambitioase, in concordanta cu asteptarile grupului”, a spus Paolo Fiorentino, Chief Operating Officer (COO) al UniCredit si presedinte al UniCredit Business Integrated Solutions.

La nivelul grupului, unul dintre primele obiective ale UniCredit Business Integrated Solutions este reducerea cu 16% a costurilor directe, pana in 2015.

Compania va fi responsabila si pentru toate inovatiile strategice ale grupului, pentru a identifica - impreuna cu subsidiarele UniCredit - solutii creative care vor imbunatati si diversifica serviciile oferite clientilor.

Noua companie va implica peste 13.000 de angajati si va superviza activitatile din 9 tari (Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Cehia, Romania, Slovacia, Ungaria) precum si pe a birourilor din Singapore si New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Diaspora VOTEAZA! Peste 530.000 de romani au votat la alegeri