Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in luna decembrie, deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Forte Asigurari, se arata intr-un anunt postat pe pagina web a institutiei, informeaza Mediafax.
"Decizia 1068/2011 privind deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare financiara a societatii comerciale Forte Asigurari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 9 din 05/01/2012", se precizeaza in anunt.

Potrivit datelor Monitorul Oficial, raportul dintre marja de solvabilitate disponibila si fondul de siguranta si indicatorul de lichiditate au valori subunitare, 0,51 si respectiv 0,03.

Normele CSA prevad pentru ambii indicatori valori minime de cel putin 1.

Consiliul de Administratie al Forte Asigurari va prezenta CSA un plan de redresare financiara in termen de cel mult 20 de zile de la primire adeciziei.

Forte Asigurari si-a inceput activitatea in 1996 sub denumirea Irasig si practica asigurari generale.

Finmacht SA (Elvetia) controleaza 86,29% din actiunile asiguratorului, alaturi de Compania Hoteliera Intercontinental Romania - 13,61% si Petrom - 0,09%.

Capitalul societatii se ridica la 9,63 milioane de lei, conform datelor Registrului Comertului valabile la 14 decembrie 2011.

In 2010, subscrierile au atins 3,41 milioane de lei, de la 3,13 milioane de lei in urma cu un an, iar pierderile au scazut la 191.243 lei, de la 3,39 milioane de lei.

In noiembrie 2010, actionarii Forte Asigurari au fost convocati pentru a discuta majorarea capitalului social cu echivalentul in lei a 3,5 milioane de euro, de la 9,63 milioane de lei, si cesiunea titlurilor detinute de Finmacht in cadrul asiguratorului, potrivit unui convocator publicat in Monitorul Oficial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri