Pentru Banca Transilvania, in pofida volatilitatii monetare care a caracterizat piata in ultimul timp, anul 2006 a inceput foarte promitator, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Astfel, in primele trei saptamani ale lunii februarie, creditele acordate in lei sectorului IMM s-au dublat ca numar si volum, comparativ cu prima luna a anului.

Ionut Patrahau, Director General Adjunct, Banca Transilvania, afirma: Daca anul trecut numarul creditelor IMM a depasit cu putin cifra de 10.000, numai in aceasta luna se vor acorda deja aproximativ 1700 de facilitati. Pe masura apropierii anului de convergenta UE, atat micii intreprinzatori, cat si persoanele fizice au accelerat investitiile in viitorul firmelor sau familiilor, majoritatea imprumuturilor fiind destinate dotarilor si echipamentelor - in cazul IMM, respectiv terenurilor si locuintelor - in cazul persoanelor fizice. Aceasta, in conditiile in care, nu cu mult timp in urma, creditele de consum au reprezentat o parte importanta a imprumuturilor.

Banca Transilvania, singura banca privata romaneasca din top 10, si-a bazat cresterea portofoliului de credite - in cea mai mare parte - in lei, in acest moment ponderea acestor credite depasind 60% din totalul portofoliului de credite.

Despre BANCA TRANSILVANIA (www.bancatransilvania.ro): Banca Transilvania este piesa central a Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, cu sediul central n Cluj-Napoca. Este prima instituie bancar din Romnia, cotat la Bursa de Valori Bucureti (BVB), n anul 1997. Dup 12 ani de activitate, este unul dintre cei mai atractivi emiteni la BVB. Cu peste 220 de sucursale i agenii n ntreaga ar, banca este prezent n toate zonele economice importante. Are o cot de pia de peste 3,5%, aflndu-se n topul primelor 10 bnci din Romnia, n funcie de active.