Bursa de Valori Bucuresti a suspendat vineri de la tranzactionare actiunile companiilor din grupul Rompetrol, din cauza citarii in instanta a presedintelui grupului, Dinu Patriciu

In ultima vreme, pe fondul anchetarii mai multor persoane din conducerea Rompetrol, dar si din cauza unei scaderi generalizate a pietei bursiere, actiunile companiei s-au dovedit extrem de volatile, tendinta generala fiind insa una de scadere.

Ultima oara cand Bursa a luat decizia suspendarii de la tranzactionare a unor actiuni a fost cu peste un an in urma, tot in cazul Rompetrol, si, respectiv, in anul 2003, in cazul Bancii Transilvania.

Tribunalul Bucuresti va dezbate in cursul zilei de vineri solicitarea procurorilor din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind emiterea unui mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele omului de afaceri Dinu Patriciu.

Procurorul general Ilie Botos a refuzat sa spuna concret care sunt acuzatiile pentru care Dinu Patriciu ar trebui privat de libertate, totusi, a subliniat ca, in opinia anchetatorilor, exista suficiente probe cu care instanta ar putea fi convinsa ca o astfel de masura este oportuna.

Avocatii lui Dinu Patriciu i-au acuzat saptamana trecuta pe procurori ca au incalcat regulile de conduita in cadrul procesului, prin faptul ca nu au acordat un termen rezonabil pentru pregatirea apararii.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6415

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
FP: Hidroelectrica risca sa piarda un miliard de lei din cauza ANRE