Bancile europene si-au redus expunerea pe Romania cu 10,5 miliarde dolari in al treilea trimestru al anului trecut comparativ cu perioada mai-iunie 2011, pana la un nivel de 103,7 miliarde dolari, potrivit datelor publicate de Banca Reglementelor Internationale (BRI).
Peste 50% din reducerea expunerii din al treilea trimestru din 2011 apartine bancilor austriece, care au retras din Romania 5,31 miliarde dolari. Totusi, austriecii continua sa acorde cea mai ridicata finantare institutiilor de credit locale, de 38,75 miliarde dolari.

A doua cea mai ridicata expunere pe Romania o aveau bancile din Grecia, cu un total de 18,4 miliarde dolari la finele lunii septembrie a anului trecut. Institutiile de credit elene au contribuit, in trimestrul trei, cu aproape un sfert din reducerea expunerii de pe plan local, respectiv cu 2,25 miliarde dolari.

Bancile franceze insumau a treia mare expunere pe Romania, de 17,5 miliarde dolari, in scadere cu 2,3 miliarde dolari fata de finalul lunii iunie.

Institutiile de credit italiene au retras de pe plan local 600 milioane dolari in al treilea trimestru al anului trecut si au ajuns la o expunere totala de 13,1 miliarde dolari.

Alte finantari importante pentru Romania au mai acordat bancile din Olanda – 7,5 miliarde dolari, Marea Britanie – 2 miliarde dolari si Statele Unite – 1,7 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri