Estimarile reprezentantilor Interamerican legate despre evolutia pietei asigurarilor sunt optimiste. “Pentru anul 2006, previzionam o crestere de cca 20% a pietei de asigurari de viata, dominata in continuare de cresterea vanzarilor de polite de viata asociate creditelor bancare. Ne asteptam, de asemeni, ca asigurarile de viata cu componenta investitionala sa ia avant, pe fondul evolutiei favorabile a pietelor financiare,” a declarat pentru Wall-Street Emilia Bunea , Vice-Ceo and CFO Interamerican Romania.

“Cresterea pietei de asigurari generale se va situa probabil si ea in jurul a 15-20%, in special dictata de segmentul clientilor corporatisti. Pentru piata asigurarilor de sanatate previzionam o crestere de peste 50%, insa, pana la finalizarea legislatiei primare si secundare in domeniu, aceasta piata ramane mult mai mica decat potentialul sau,” a completat aceasta.

"Rezultatele financiare inregistrate la finalul anului 2005 se situeaza in orizontul de asteptare preconizat pentru acest final de an, intrucat politica companiei noastre este de a investi atat cat este necesar in sistemul de sanatate privat”, a afirmat Timo Van Voorden,presedinte Interamerican Romania.

„In iunie 2005, in urma unei investitii de peste 12 milioane de Euro, am deschis primul spital privat la standarde europene – Euroclinic si am lansat primul sistem integrat de ingrijire a sanatatii, Medisystem. in 2006, ne-am asumat aceeasi politica de investitii, deschizand la inceputul acestei luni primul centru medical Medisystem situat in bd. Timisoara si vom continua cu extinderea retelei de sanatate la nivel national,” a completat acesta.

Pentru anul 2006 oficialii companiei au planificat inca o majorare de capital aferenta Medisystem Romania, compania de servicii medicale, ce coordoneaza Spitalul Euroclinic si clinicile medicale, care se va ridica la peste 1.5 milioane Euro, in scopul finantarii in continuare a dezvoltarii serviciilor medicale.

In acelasi timp, Interamerican Romania a inregistrat in anul 2005 un rezultat investitional, aferent produselor cu participare la profit, de 12.36%, cu 40% mai mare decat nivelul mediu al dobanzilor bancare pentru persoane fizice.

Acest rezultat a fost realizat intr-un climat investitional in care dobanzile s-au aflat in scadere rapida, tendinta naturala a unei economii in curs de normalizare, in care inflatia este tinuta sub control: dobanda medie pentru persoane fizice in cursul anului 2005 a fost de 8.7%.