Rezervele valutare ale BNR au scazut in ianuarie cu aproape 500 milioane euro, la 32,696 miliarde euro, dupa iesiri de 1,452 mld. euro reprezentand printre altele modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si plata ratelor si dobanzilor in contul datoriei publice, informeaza Mediafax.

Intrarile au totalizat in prima luna a anului 955 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

La 31 decembrie rezervele valutare ale bancii centrale erau de 33,193 miliarde euro.
Rezerva de aur s-a mentinut la finele lunii ianuarie la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,393 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 ianuarie au fost de 37,089 miliarde euro, fata de 37,251 miliarde euro la 31 decembrie 2011.

Platile scadente in luna februarie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 180,36 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Scadere abrupta a rezervei valutare in aprilie! Vezi care este cauza