ProCredit Bank Romania va primi un imprumut sindicalizat in valoare de 11,4 milioane de euro, din care 5 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru finantarea companiilor mici si mijlocii.
Fondul de Cooperare Internationala si de Dezvoltare Taiwan va contribui cu pana la 3,4 milioane euro, iar doua entitati inregistrate in Luxembourg - responsAbility SICAV Financial Inclusion Fund si responsAbility SICAV Mikrofinanz-Fonds - cu 3 milioane de euro impreuna, conform Mediafax.

"Prin intermediul retelei de 28 de sucursale, ProCredit Bank va folosi imprumutul pentru creditarea intreprinzatorilor locali din intreaga tara, care activeaza in sectoarele de productie, servicii, comert si agricultura", arata BERD intr-un comunicat.

Claudia Pendred, director BERD Romania, a declarat ca acesta este al doilea imprumut sindicalizat in sectorul financiar din Romania de la declansarea crizei si primul catre o institutie de credit care finanteaza intreprinderile mici.

In septembrie 2010 BERD a acordat primul imprumut sindicalizat din sectorul financiar romanesc de la inceputul crizei, iar de la inceputul operatiunilor in Romania BERD a investit fonduri de peste 5,4 miliarde de euro in diferite sectoare ale economiei.

ProCredit Bank Romania, specializata in microfinantari, este parte a ProCredit Holding, dedicat dezvoltarii unor banci de acest tip la nivel mondial. Proprietarii ProCredit Bank Romania sunt ProCredit Holding, Commerzbank, IFC, KfW, IPC si EBRD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri