Moneda nationala a inregistrat fluctuatii foarte reduse in a doua parte a sesiunii interbancare de luni, intr-o piata linistita, potrivit dealerilor, astfel ca rata de schimb a ramas sub 4,3450 lei/euro, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, bancile cotau euro la 4,3420 - 4,3440 lei, aproape de nivelurile de la finalul sedintei precedente, de 4,3435 - 4,3450 lei/euro.

Primele schimburi de luni s-au realizat la 4,3360 - 4,3380 lei/euro, iar in prima ora rata de schimb a scazut treptat, la 4,3315 - 4,3335 lei/euro.

Ulterior, cotatiile leului au urcat peste 4,34 unitati in raport cu euro. Miscarea a coincis atat cu anuntul premierului Emil Boc privind depunerea mandatului Guvernului cat si cu scaderile din regiune, potrivit dealerilor. Variatiile au fost insa limitate, iar piata a fost caracterizata de volume normale de valuta tranzactionata.

Nivelul maxim al zilei a fost de 4,3440 lei/euro.

Monedele din regiune si-au temperat scaderile in raport cu euro, in linie cu bursele europene, insa atentia jucatorilor continua sa fie orientata catre situatia din Grecia, unde partidele politice refuza sa accepte conditiile cerute de institutiile financiare internationale in schimbul unui nou "bailout".

Esecul de a ajunge la un acord pentru a-si asigura al doilea pachet de finantare, de 130 de miliarde de euro, risca sa impinga Atena intr-un faliment haotic, care ar putea ameninta viitorul zonei euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat luni o referinta cu 0,47 bani mai redusa, de 4,3420 lei/euro. In sesiunea precedenta, cursul s-a plasat la 4,3467 lei/euro.

Leul s-a depreciat semnificativ in raport cu dolarul, referinta urcand cu 3,07 bani, la 3,3295 lei/dolar. In schimb, moneda nationala s-a apreciat fata de francul elvetian, iar cursul oficial a scazut cu 0,92 bani, la 3,5979 lei/franc.

Dobanzile practicate luni de bancile comerciale pentru depozitele cu scadenta la o zi au scazut usor, la 2,84 - 3,34%. Totodata, randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au coborat de la 3,26% - 3,76% la 3,09 - 3,59%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri