Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras luni 1,5 miliarde de lei prin vanzarea de certificate la un an, cu mult peste valoarea programata, de 800 milioane lei, la un randament mediu mai redus cu 0,1 puncte procentuale, de 5,8%, informeaza Mediafax.

Subscrierile au cumulat 3,23 miliarde de lei.

Precedenta licitatie pentru certificate la un an a fost organizata saptamana trecuta, cand Ministerul Finantelor a atras 1,85 miliarde de lei, cu 350 milioane lei mai mult decat valoarea indicativa, la un randament mediu de 5,9%.

Randamentul maxim a fost acelasi cu cel mediu, la licitatie participand cinci institutii de credit. Trei dintre ele fiind banci locale care au fost destul de active pentru aceasta categorie de titluri pe piata primara pe parcursul ultimelor doua luni, potrivit dealerilor.

MFP a programat pentru luna februarie sapte licitatii prin care intentioneaza sa atraga 5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, printre care si obligatiuni pe 15 ani in valoare de 300 milioane lei.

Urmatoarea operatiuni este programata pentri joi, cand Trezoreria va scoate la vanzare obligatiuni pe cinci ani, de 400 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cat au investit romanii in titlurile de stat "Centenar"