Moneda nationala a stagnat luni fata de euro, pentru a treia sedinta consecutiv, pe o piata interbancara echilibrata, fara ordine semnificative de tranzactionare, cotatiile de la finalul zilei plasandu-se usor sub nivelul de 4,3550 unitati in raport cu euro.
In jurul orei 16:30, bancile cotau euro la 4,3515 - 4,3545 lei, nivel apropiat de cel de la aceeasi ora de vineri.

Interesul pentru tranzactionarea monedei nationale a fost foarte redus, potrivit dealerilor, iar cotatiile au oscilat luni intre un minim de 4,3520 unitati si un maxim de 4,3555 unitati fata de euro, precizeaza Mediafax.

Valutele din regiune si-au mentinut castigurile de la inceputul sesiunii, dupa anuntul bancii centrale a Chinei, care a relaxat conditiile de politica monetara pentru a stimula cresterea economica.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs apropiat de cel de vineri, la 4,3535 lei/euro. Cursul pentru dolar a coborat cu 1,97 bani, la 3,29,03 lei/dolar, iar pentru francul elvetian a scazut mai usor, cu 0,08 bani, la 3,6031 lei/franc.

Bancile comerciale practicau luni dimineata dobanzi de 1,73% - 2,23% pentru plasamentele cu scadenta la o zi, dupa ce vineri s-au plasat la 1,68% - 2,17%. Totodata, dobanzile afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au urcat la 3,24 - 3,74%, de la 2,38 - 2,88%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri