Romanii prefera sa cumpere polite de raspundere civila obligatorie preponderent de la punctul de lucru al asiguratorului preferat sau de la o agentie de brokeraj specializata, conform studiului realizat de Auto.ro si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.
Asadar, in functie de varsta, o pondere de 48% dintre respondnetii sondajului realizat de Auto.ro si Daedalus Millward Brown prefera punctul de lucru al asiguratorului, 40% agentia de brokeraj, 10% site-urile specializate de asigurari, iar restul pana la 100% nu detin o astfel de polita. In functie de regiune, proportiile se mentin.

Se observa astfel o crestere fata de anul 2010 a celor care cumpara online, procentul ajungand la 10% din piata, in 2011 (increderea in tranzactiile online este inca scazuta, mare parte a acestora realizandu-se cu plata ramburs).

Un caz particlar este in Bucuresti, unde tranzactiile online (16%) depasesc cu mult media tarii, pe cand in Banat se observa un interes mai mare pentru punctele de lucru ale asiguratorilor.

Criterii in alegerea unei polite RCA

Cele mai importante criterii sunt: pretul (40%), notorietatea asiguratorului (18%) experienta personala (9%) si pretul in raport cu beneficiile suplimentar oferite (31%).

In cazul masinilor second hand, pretul este un criteriu mult mai important decat in cazul masinilor noi (43% fata de 31%). Tinerii dau o mai mare importanta pretului (46%), pe cand persoanele mai in varsta pun accent pe notorietatea asiguratorului (28%).

Auto.ro este cel mai mare site auto din Romania avand peste 30.000 anunturi auto cu masini second hand si furnizand o oferta completa de masini noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri